понеділок, 2 травня 2016 р.

Сприяння життєдіяльності дитячої громадської організації

На нинішньому етапі розвитку українського суспільства дитячий рух має стати важливим та унікальним інститутом соціалізації підростаючого покоління, який не лише повинен доповнювати  вплив сім’ї, школи та інших соціальних інститутів, але й має стати самодостатнім соціально-виховним феноменом, що успішно реалізує завдання формування гармонійно розвинутої особистості. Участь в різноманітних дитячих громадських об’єднаннях - це ступінь до повноцінної громадської діяльності, школа виховання майбутніх активних громадян, становлення лідерів. До того ж, позитивно орієнтована соціальна діяльність дитячих формувань захищає їх членів від негативних впливів, запобігає асоціальній поведінці.
Саме з метою запозичення досвіду щодо організації ДГО у навчальних закладах 13 квітня 2016 року на базі Копитівського НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст.-ДНЗ», згідно плану роботи районного методичного об’єднання  педагогів-організаторів, було проведено семінар-практикум з теми «Сприяння життєдіяльності дитячої громадської організації у системі роботи педагога-організатора».
У ході роботи директор Н. П. Паляднік окреслила особливості роботи педагогічного колективу з членами дитячої організації  в умовах сільської школи. Методист Корецького РМК Літвинчук О. С. ознайомив з роллю педагога-організатора у створенні сприятливих умов для саморозвитку та самореалізації членів ДГО. Методичну розробку з рекомендаціями та сценаріями традиційних шкільних свят, спрямованих на реалізацію  Програми національного виховання учнівської молоді Рівненщини на 2008–2020 роки, спрезентував Корсун О. П., заступник директора з навчально-виховної роботи. Про основи організаційної роботи пластового осередку розповів Новак Ю. В., керівник пластунського руху. На важливості використання тренінгових технологій у роботі з лідерами та підструктурами органів ДГО наголосила у своєму виступі керівник районного методичного об’єднання Консевич Л. В.. Досвідом роботи щодо співпраці педагога-організатора з вчителями-консультантами та членами ДГО поділилась Редька О. А., педагог-організатор Копитівського НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст.-ДНЗ».
Після розгляду теоретичних питань педагоги-організатори завітали на посвяту учнів 1 класу в члени ДГО «Країна сонячних зайчиків».  Мультимедійну презентацію «Дитяча громадська організація «Країна сонячних зайчиків» у Копитівському НВК» показала Редька Є.,  голова учнівського комітету.
Враховуючи актуальність піднятих та розглянутих питань, засідання семінару-практикуму районного методичного об’єднання педагогів-організаторів підготувало рекомендації.

Немає коментарів:

Дописати коментар