понеділок, 2 травня 2016 р.

Засідання школи молодого педагога-організатора

9 березня 2016 року на базі Самострілівського НВК «ЗНЗ І-ІІ ст.-ДНЗ» черговий раз зустрілись учасники школи новопризначеного педагога-організатора, щоб у ході засідання опрацювати тему «Згуртування колективу навчального закладу засобами  діяльності органу учнівського самоврядування. Організація роботи Школи лідерів самоврядування дітей та учнівської молоді».
Федорович Н. М., директор НВК, розповіла про готовність педагогічних кадрів до налагодження системної роботи органів учнівського самоврядування різних рівнів, акцентувала увагу на згуртуванні колективу навчального закладу засобами  діяльності органу учнівського самоврядування.
Методист Корецького РМК  Літвинчук О. С. окреслив коло різноманітних форм навчання активу учнівського самоврядування в системі загальної та позашкільної освіти, а також представив техніку розроблення та впровадження програми навчання активу учнівського самоврядування в межах функціональних обов’язків педагога-організатора.
Консевич Л. В., керівник районного методичного об’єднання,  висвітлила питання змісту й напрямів діяльності, функцій та умов успішного розвитку органів учнівського самоврядування. Про створення позитивного психологічного клімату, ситуації взаємодовіри та взаємопідтримки у командах лідерів, вироблення власних традицій, правил, законів розповіла педагог-організатор Самострілівського НВК «ЗНЗ І-ІІ ст.-ДНЗ» Шкуратюк І. В..
У ході практичної частини досвідом роботи з лідерами учнівського самоврядування поділилась педагог-організатор Шкуратюк І. В., яка показала фрагмент заняття з використанням інтерактивних форм роботи та навчання.
 З метою розвитку навичок ефективного спілкування, вміння діяти спільно, виявлення статусу членів групи, їх особистісних якостей Консевич Л. В., керівник районного МО, провела проективне малювання «Шляхи залучення до роботи органів учнівського самоврядування дітей, котрі не мають лідерських рис та організаторських навичок» з подальшим ознайомленням лідерів з призначенням, видами і прийомами планування роботи.
Методист Корецького РМК Літвинчук О. С. та учасники засідання виробили методичні рекомендації щодо організації роботи Школи лідерів самоврядування дітей та учнівської молоді.

Немає коментарів:

Дописати коментар