середу, 20 листопада 2019 р.

Налагодження ефективної співпраці між педагогом-організатором та класними керівниками як основа у сприянні та будові ефективного учнівського самоврядування


Школа молодого педагога-організатора – осередок формування ефективних форм та методів виховної діяльності.  Якою має бути співпраця педагога-організатора та класного керівника щодо розвитку та організації ефективного учнівського самоврядування? Управлінський аспект у системі виховної роботи, класний керівник як педагог-організатор у класі, ці та інші актуальні проблеми виховної діяльності були обговорені на другому засіданні Школи молодого педагога-організатора 19 листопада. Зустріч відбулася у затишній Іванівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів, де виховників зустріли іванівські джентльмени, гостинна директорка Власюк Валентина Ярославівна  та привітна  педагог-організаторка Фесюк Світлана Ігорівна.
У теоретичному блоці  з допомогою  Літвинчука Олега Сергійовича, методиста РМК, обговорили питання «Спільно формуємо особистість на засадах Нової української школи»; з директором Іванівської ЗШ І-ІІ ст. Власюк Валентиною Ярославівною – «Управлінський аспект у системи виховної роботи школи. Основні напрямки виховної роботи у контексті Нової української школи», а Фесюк Світлана Ігорівна акцентувала увагу на «Співпраці педагога-організатора та класних керівників як умови формування національної гідності, самоповаги та високої духовної культури особистості».
У практичному блоці керівник Школи молодого педагога-організатора Миколайчук Ірина Борисівна, педагог-організатор Корецького НВК «Школа І-ІІ ступенів - Ліцей» презентувала інтелектуальну гру «Педагог-організатор зможе все…». Посадові обов’язки, співпраця ПО з класними керівниками та різними громадськими організаціями, учнівське самоврядування, творчі педагогічні ідеї – категорії покер-гри, що вразили неординарним підходом розтлумачення проблем, які постають у роботі молодого педагога-організатора.
Блок-білдинг, ситуаційний коучинг, операція «антистрес», покер-гра – нове, чим живемо і що акумулюємо у життя!
Ірина МИКОЛАЙЧУК, керівник Школи молодого педагога-організатора

Немає коментарів:

Дописати коментар