вівторок, 14 червня 2016 р.

Професійна компетентність педагога-організатора


Школа – це унікальна система, особливий світ, де рух не припиняється ні на хвилину, адже його складовими часточками є діти, учнівська молодь і педагоги. А для того, щоб цей рух був плідним для кожного його учасника, необхідна злагоджена робота щодо організації навчально-виховного процесу. Особлива роль у ньому належить педагогу-організатору, від якого вимагається все більш високий рівень професіоналізму в роботі з дітьми, вміння організовувати спілкування, вибудовувати стосунки з кожною дитиною таким чином, щоб сприяти її духовному розвитку і вихованню. 
10 червня 2016 року згідно плану роботи районного методичного об’єднання педагогів-організаторів було проведено підсумкове засідання з теми «Підвищення рівня сформованості ключових життєвих компетенцій педагога-організатора як важлива умова забезпечення ефективності функціонування виховної системи навчального закладу». У ході роботи керівник районного методичного об’єднання Людмила Консевич  проаналізувала та підвела підсумки роботи РМО педагогів-організаторів за 2015-2016 н.р.. Методист Корецького РМК Олег Літвинчук ознайомив присутніх зі станом реалізації Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді у Корецькому районі. Розглянуто питання єдності сім’ї та школи у формуванні ціннісних орієнтацій учнівської молоді (Марія Захленюк, педагог-організатор Морозівської ЗШ І-ІІІ ст.), а також окреслено особливості формування компетентності педагога-організатора в організації дозвіллєвої ігрової діяльності в позаурочний час (Світлана Фесюк, педагог-організатор Іванівської ЗШ І-ІІ ст.).
У ході практичної частини учасники засідання ознайомились з теоретико-методологічними засадами моніторингового вивчення рівня вихованості особистості та отримали сертифікати, що засвідчують публікацію матеріалів на сайті «Методичний портал».
З метою популяризації власного досвіду роботи було розроблено та видано дев’ять збірників матеріалів засідань РМО, а також один збірник сценаріїв заходів мистецького спрямування. Результатом роботи творчої групи стало створення «Блогу методичного об’єднання педагогів-організаторів Корецького району» (http://metodobjednannakorec.blogspot.com).

Немає коментарів:

Дописати коментар