понеділок, 2 травня 2016 р.

Засідання районного методичного об’єднання педагогів-організаторів

Важливою складовою всебічного гармонійного розвитку особистості є формування у школярів ціннісного ставлення особистості до мистецтва, яке є  складовою частиною виховного процесу в контексті реалізації Основних орієнтирів виховання учнів 1-11 класів ЗНЗ України та Програми національного виховання дітей та учнівської молоді, безпосередньо спрямоване на здатності сприймати і перетворювати дійсність за законами краси в усіх сферах діяльності людини.
Саме в такому науковому аспекті 12 січня 2016 року, на базі Корецької ЗШ І-ІІІ ст. № 3, згідно плану роботи районного методичного об’єднання  педагогів-організаторів, було проведено друге засідання з теми «Організаційні та правові проблеми реалізації ціннісного ставлення особистості до мистецтва в умовах реалізації  Основних орієнтирів виховання учнів 1-11 класів ЗНЗ України». У ході роботи керівник районного методичного обєднання Консевич Л. В.  проаналізувала роботу РМО  за І семестр 2015-2016 н.р.. Методист Корецького РМК  Літвинчук О. С. ознайомив присутніх з особливостями роботи педагога-організатора з учнівським колективом в реалізації ціннісного ставлення особистості до мистецтва. Розглянуто питання розроблення та впровадження інноваційних технологій у роботі з батьками в реалізації ціннісного ставлення особистості до мистецтва (Харчук Оксана Петрівна, педагог-організатор Черницької ЗШ І-ІІ ст.), а також проблеми розвитку в учнів активної мистецької позиції шляхом залучення їх до позакласної діяльності (Сидорчук Вікторія Анатоліївна, педагог-організатор Невірківського НВК «ЗНЗ І-ІІІст.-ДНЗ»).
Практична частина дала можливість учасникам засідання познайомитись з досвідом роботи педагогічного колективу Великомежиріцького НВК «Школа І ступеня-гімназія» завдяки продемонстрованим презентаціям «Форми виховних заходів з реалізації ціннісного ставлення особистості до мистецтва», «Шевченківські дні у гімназії», «Власними руками робимо життя кольоровим». На засіданні керівник МО Консевич Л.В. вручила педагогам-організаторам сертифікати, що засвідчують публікацію матеріалів на сайті «Методичний портал».
Враховуючи актуальність піднятих та розглянутих питань, засідання районного методичного об’єднання  педагогів-організаторів підготувало рекомендації.

Немає коментарів:

Дописати коментар