понеділок, 5 червня 2017 р.

Професійна компетентність педагога-виховника

Згідно плану роботи районного методичного об’єднання педагогів-організаторів 31 травня було проведено підсумкове засідання з теми «Удосконалення професійної майстерності педагогів-організаторів шляхом впровадження нових технологій виховання». У ході роботи методист Корецького РМК Олег Літвинчук ознайомив присутніх з питанням впровадження інноваційних технологій в професійну діяльність педагога-організатора з метою підвищення педагогічної компетентності. Розглянуто проблему професійного самовдосконалення педагога-виховника шляхом цілеспрямованої самоосвітньої діяльності (Наталія Шевчук, педагог-організатор Малосовпівської ЗШ І-ІІ ст.), а також окреслено особливості взаємодії педагога-організатора та практичного психолога у проектуванні життєдіяльності учнівського колективу (Ганна Супрончук, педагог-організатор Річецької ЗШ І-ІІ ст.).
За свою пятирічну діяльність районне методичне обєднання педагогів-організаторів досягло значних результатів. З метою популяризації власного досвіду роботи було видано тридцять шість збірників матеріалів засідань та чотири збірки сценаріїв заходів патріотичного, родинного та мистецького спрямування. Вручено педагогам-організаторам понад сто сертифікатів, що засвідчують публікацію матеріалів на веб-ресурсі «Методичний портал». На базі методичного кабінету створено медіатеку різнопланового характеру для забезпечення потреб виховного процесу з боку діяльності педагога-виховника. Укладено тезаурус нових методик та новітніх технологій в діяльності педагога-організатора, розроблено алгоритм активізації життєдіяльності органів учнівського самоврядування, складено орієнтовну Програму навчання  учнівського  активу. У практиці роботи з учнівським самоврядуванням педагоги використовують інтерактивні форми навчально-виховної роботи (дебати, ігри з елементами квесту, флешмоби, тренінги, ін.).
Результатом роботи творчої групи стало створення «Блогу методичного об’єднання педагогів-організаторів Корецького району», записи на якому переглядають у дев’яти країнах світу (Франція, США, Нідерланди, Швеція, Кенія, ін.). Інформація про діяльність МО публікується на сайті КУ «Корецький районний методичний кабінет» та у районній газеті «Вісник Кореччини».
Робота педагогів-організаторів – це яскравий приклад та зразок співпраці з колегами в межах районного методичного об‘єднання. Завжди активні, ініціативні, запозичують краще з досвіду роботи колег, діляться власними напрацюваннями, поширюють кращий педагогічний досвід. Діяльність методичного об’єднання сприяє формуванню професійних компетентностей та креативної особистості педагога-організатора, робить його професіоналом своєї справи, виховником-патріотом, який вміло плекає майбутнє нашої держави, творячи його у дитячих серцях.

Людмила Консевич,
керівник районного МО педагогів-організаторів


Немає коментарів:

Дописати коментар