середу, 22 березня 2017 р.

Класне самоврядування як одна із форм виховної роботи

Шкільне самоврядування допомагає учням організувати власне життя і життя своїх товаришів. Адже взаємостосунки, які існують у класному колективі, розв’язування певних конфліктів, захист своїх прав та інтересів, спільні пошуки тих чи інших шляхів для виконання поставлених завдань – це і є перші кроки у доросле життя. Повноцінному учнівському самоврядуванню притаманна раціональна внутрішня організованість, що виявляється у загальній захопленості справою, нових ініціативах, високому рівні відповідальності за спільну справу.
Саме з метою запозичення досвіду щодо організації класного самоврядування у навчальному закладі на базі Новокорецької ЗШ І-ІІІ ст. було проведено семінар-практикум з теми «Класне самоврядування як одна із форм виховної роботи».
Історію заснування Новокорецької школи спрезентувала вчитель історії Яна Качуряк. У ході роботи заступник директора з навчально-виховної роботи Антоніна Поліщук окреслила особливості роботи педагогічного колективу з дітьми щодо розвитку здібностей учнів для створення самоврядування у класному колективі. Олена Мороз, заступник директора з виховної роботи, розповіла про систему роботи класних керівників у створенні сприятливих умов для саморозвитку та самореалізації учнів. Методист Корецького РМК Олег Літвинчук ознайомив присутніх з проблемами формування навичок самоврядування, соціальної активності в процесі практичної громадської діяльності школярів. На важливості раціонально розподіляти повноваження та доручення в органах учнівського самоврядування наголосила у своєму виступі керівник районного методичного об’єднання Людмила Консевич. З метою поглиблення знань про свої психологічні особливості, усвідомлення власних дій і вчинків, зміцнення позитивних якостей особистості психолог Наталія Поліщук провела для педагогів-організаторів тренінг «Мотивація – шлях до лідерства».
Після розгляду теоретичних питань педагоги переглянули усний журнал «Не згасне твоя свіча, Кобзарю!», який підготувала педагог-організатор Наталія Данилюк разом із членами учнівського самоврядування.


Немає коментарів:

Дописати коментар