понеділок, 4 грудня 2017 р.

Семінар-практикум педагогів-організаторів

Проблема превентивності завжди була і є пріоритетною в системі виховної роботи. В Україні ця проблема набуває особливої гостроти, оскільки молодь формується в складних соціокультурних умовах економічних і політичних суперечностей, неврівноваженості соціальних процесів, криміногенності суспільства.
Саме проблеми превентивного виховання обговорювали педагоги-організатори шкіл району на семінарі–практикумі, який пройшов на базі Користівського НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст.-ДНЗ», з теми «Правова освіта та превентивне виховання учнівської молоді».
Зі вступним словом-вітанням до присутніх звернулась директор Євгенія Філінська, вона розповіла про особливості роботи педагогічного колективу з важковиховуваними дітьми в умовах сільської школи. Досвідом роботи щодо координації зусиль навчального закладу, сім’ї, громадськості у вирішенні завдань превентивного виховання учнів поділилася з колегами Дячук-Лісовська Людмила, педагог, що відповідає за виховну роботу в школі. Вона наголосила, що в роботі з «проблемними» дітьми учителі школи надають велику увагу індивідуальному підходу, намагаються створити умови захищеності та комфортності перебування  учнів у навчальному закладі.
Олег Літвинчук, методист Корецького РМК, у своєму виступі «Діагностична діяльність педагога-організатора з виявлення та профілактики насильства у молодіжному середовищі» звернув увагу на те, що превентивне виховання посідає важливе місце в системі виховної роботи сучасної школи. Воно включає в себе підготовчі та профілактичні дії педагогічного колективу, спрямовані на запобігання проявів асоціальної поведінки.
Керівник районного МО педагогів-організаторів Консевич Людмила ознайомила присутніх із системою роботи педагога-організатора щодо формування правового світогляду та культури школярів, а також алгоритмом діяльності комісії з питань захисту прав дитини та допомоги у проблемних ситуаціях.
У ході практичної частини учитель права Користівського НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст.-ДНЗ» Віктор Веремчук спрезентував діяльність правового центру «Орієнтир». Власним досвідом роботи поділилась педагог-організатор Ольга Дуй, під керівництвом якої члени комісії соціально-психологічного захисту дитини показали виставу «Не стань жертвою торгівлі людьми». А психолог Галина Галінська провела тренінг за участю учнів з девіантною поведінкою.
На завершення учасники семінару висловили вдячність за гостинність, теплий прийом, нові ідеї та продемонстрований досвід роботи учительського та учнівського колективів Користівського НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст.-ДНЗ».

Людмила Консевич,
керівник районного МО педагогів-організаторів

Немає коментарів:

Дописати коментар